Diş Dolgusu
Diş Dolgusu
Diş dolgusu, çürük yada travmaya bağlı bozulmuş olan diş yapısının işlevini, bütünlüğünü ve morfolojisini geri kazandırmak için kullanılan dolgu maddesidir. Dişlerde çeşitli nedenlerle oluşan plaklar ( asitli içecekler, besinler ve bakteriler dişlerde plak denilen zararlı tabakayı oluştururlar) Plaklar dişlere yapışarak diş minesinde çürümeye ve boşluklara sebebiyet verir . Bu çürümeler, dişin dış tabakasını ve dentine (iç tabaka) zarar verir. Zamanında müdahale edilmeyen diş çürükleri, ağrı ve daha büyük sıkıntılara hatta dişin kaybına neden olabilir.
Diş dolgusu , diş üzerindeki çürüğün yada hasarın büyüklüğüne ve derinliğine göre çeşitli dolgu malzeme ve yöntemlerle yapılır. Önce diş üzerindeki çürük bölgeye ait bozuk doku temizlenir. Diş bu sırada lokal anestezi uyuşturulmuş olduğu için herhangi bir acı hissedilmez .Temizleme işlemi tamamlandıktan sonra diş dolgu için hazır hale gelir . Dişin çok iyi temizlenmesi önem taşır çünkü bozuk doku çürük tamamen temizlenmeden dolgu yapılırsa diş içeriden çürümeye devam eder ve çürükler ilerlemeye ve diş kaybına kadar sebebiyet verir. Temizleme işlemi sonunda dolgu malzemesi diş doktoru tarafından hazırlanarak restore edilecek bölgeye uygulanır ve diş dolgusu tamamlanmış olur.
İçerdikleri materyallere göre çeşitli diş dolgu malzemeleri mevcuttur. En yaygın kullanılan dolgu malzemeleri Amalgam ve Kompozitlerdir. Bunların dışında cam iyonomer (Glass Ionomer Cement) ve ‘Inlay-Onlay’ olarak da bilinen Porselen / Seramik dolgular da tercih edilmektedir. Dolgu tedavilerinde malzeme seçimi , dolgu yapılacak bölgenin büyüklüğü ve derinliği, hangi dişler üzerinde olduğu, hastanın genel sağlık durumu (kronik hastalık, metal alerjisi vs.) gibi durumlar göz önüne alınarak diş doktorunuz tarafından tercih edilip uygulanacaktır.
İçerdikleri materyallere göre çeşitli dolgu maddeleri mevcuttur. Yaygın kullanılan dolgu malzemeleri Amalgam ve Kompozitlerdir. Bunların dışında cam iyonomer (Glass Ionomer Cement) ve ‘Inlay-Onlay’ olarak da bilinen Porselen / Seramik dolgular da yaygın olarak kullanılmaktadır. Dolgu tedavilerinde malzeme, dolgu yapılacak bölgenin büyüklüğü ve derinliği, hangi dişler üzerinde olduğu, hastanın genel sağlık durumu (kronik hastalık, metal alerjisi vs.) gibi durumlar göz önüne alınarak diş doktorunuz tarafından tavsiye edilecektir. Dolgu malzemesinin Diş Doktorunuz tarafından hazırlanır.
Hem estetik hem de işlevsel açıdan dişlerimiz en işlevsel organlarımızdan biridir. Dişler hem yeme - içme gibi hayati aktivitelerimizi yapmamızı sağlar hem de güzel bir gülümsemeyi tamamlar. Bu nedenle diş kaybı her birey için üzücüdür. Diş çekilmesi işlemi diş hekimlerinin başvurmak istedikleri son çözümdür. Diş çekme aşamasına gelmeden önce dolgu ya da kanal tedavisi gibi diş tedavi yöntemlerini uygulamayı tercih Özel WestDent Ağız Ve Diş Sağlığı Kliniğinde Ağız ve Diş Sağlığı ile ilgili tüm branşlarda hizmet verilmektedir.
Diş Dolgusu Fiyatları 2022
Kliniğimizde Türk Diş Hekimleri Birliğinin belirlediği fiyatlar uygulanmakta olup 2022 diş dolgusu fiyatları zorluk derecesine ,cerrahi çekim gerektirip gerektirmemesi durumuna göre değişkenlik göstermektedir.
diş dolgusu fiyatları 2022 diş dolgusu izmir diş dolgusu bayraklı diş dolgusu osmangazi diş dolgusu bornova diş dolgusu evka 3